Karácsonykor is hasznos a muffin recept

Háziasszonyként sokszor nem is tudjuk, hogy milyen finomságot készítsünk a famíliának, ami gyorsan kész van, laktatós és kellőképpen finom ahhoz, hogy jóízűen elfogyasszák. Nos, ha Ön is ilyen helyzetben van néha, akkor célszerű a muffin recept alapján dolgoznia, hiszen így kiváló ínyencséget szolgálhat fel a szeretteinek.

Voltaképpen a muffint az angol szakirodalom az úgynevezett quick bread kategóriába sorolja, amelybe a sütőpor vagy szódabikarbóna hozzáadásával készült sütemények és kenyerek tartoznak, tehát nincs szükségük pihentetésre vagy kelesztésre. A muffin recept szerint, amint a tésztát kikevertük, már süthetjük is.

A legtöbben édesen készítik, de kitűnően működik ez a sütemény sós változatban is. Gyakorlatilag olyat állíthatunk elő, amilyet a családtagok legjobban szeretnek. Nem ritkán fordul elő az is, hogy valaki felhasználva a muffin recept pontos leírását, édeset és sósat egyaránt készít ebből. Ünnepeken is megállja a helyét ez a finomság, a sós variánsokat vendégváró falatokként lehet tálalni, míg az édes muffinokat desszertként.

Ha még nem próbálta, akkor érdemes mihamarabb megszereznie a legjobb receptet, hiszen hamarosan itt vannak a karácsonyi ünnepek, amikor a tágabb család is meglátogat minket. Jó lesz nekik feltálalni a finom muffint, hiszen ennek a töltelékét készíthetjük tipikusan karácsonyi ízesítéssel is. Nagyon jól használható muffin recept található a receptek.at weboldalon. Ebben aprólékosan, lépésről lépésre le van írva az egész elkészítési és sütési folyamat.