Irány Róma utazási irodák ajánlataival!

Turisztikai szempontból Olaszország és Róma is az egyik legjelentősebb célpont manapság az utazók számára. Remek ételek, lenyűgöző és baráti kultúra, továbbá elképesztő látványosságok várnak minket egy római utazás során. Utazási irodák ajánlatai egész évben relevánsak Olaszországba, és ahogy közelednek a tavaszi hónapok, már meg is jelennek a lehetőségek komplett utak foglalására busszal, repülővel, szálláshellyel, mindennel. Róma azért is népszerű úti cél, mert vannak modern és antik részei is a városnak. Rengeteg filmet forgattak itt, és filmrajongók számára jó hír, hogy élőben is lehetőség lesz megnézni az igazi klasszikusok helyszíneit.

Ha Róma fő látványosságairól van szó, akkor természetesen a Colosseum mellett nem lehet elmenni. Az igazi mérnöki csodának számító Colosseum valóban Róma egyik legfontosabb jelképe, mely az ókorban gladiátor- és állatviadaloknak, szórakozásnak adott otthont. Mindez persze sokezer évvel ezelőtt történt, ezért elképesztő, hogy még ma is fennmaradt ez a csodás épület.

Ha érdekeltek vagyunk az antikvitásban és szeretnénk megtudni sokat Róma igazi történetéről, akkor a Colosseum után irány a Forum Romanum! A Forum az antik Róma központja, egyben az állami és kereskedelmi élet színtere is volt hajdanán. Ha megnézzük az emlékműveket, akkor erősen érezhető az idő múlása, azonban a körzetben számos rekonstrukciós rajz van, mely segít kicsit elképzelni, hogy milyen lehetett a Forum Romanum a császárok idejében. Utazási irodák ajánlatai között sokszor szerepel a Forum Romanum is, mint lehetséges látványosság, és nem is véletlenül. Ha érdekeltek vagyunk a vallási életben, akkor Vatikán városa (állama) is kihagyhatatlan úti cél lesz Rómában.

A Vatikán a világ legkisebb állama, de egyben a világ legnagyobb temploma is itt található, mely természetesen a Szent Péter-bazilika. A katolikus egyház központja is itt található és az érdembéli vallási viták is mindig itt zajlanak. Érdekesség, hogy a Vatikánnak saját postája van, ami nem csak gyorsabb, de megbízhatóbb is sok esetben az olasz postánál. Mindez persze csak töredéke a látnivalók teljes listájának. Utazási irodák ajánlatai között olasz utakban nincs hiány. Érdemes megnézi a lehetőségeket!