Hogyan hatnak az érzelmeink a pajzsmirigy túlműködésre?

Az endokrin rendszer kis szerve a gége alatt, a nyak elülső alsó részén található. A mérete függ az életkortól, a nemtől és nőknél a terhességtől. A fő feladata a jód tárolása és a jódtartalmú hormonok termelése, amelyek részt vesznek az energia- és anyagcsere folyamatokban. A működése során fellépő probléma, vagyis a pajzsmirigy túlműködés a leggyakoribb pszichoszomatikus betegségek közé tartozik. Ez azért van, mert a pajzsmirigy szabályozza a mentális folyamatokat és biztosítja a normál lelki-érzelmi fejlődést, a stresszel szembeni ellenállást és az alkalmazkodó képességet.

Külső okok miatt a pszichében zajló romboló folyamatok szintén károsíthatják a pajzsmirigy működését. A nők hajlamosabbak a pajzsmirigy túlműködésre, mivel természetüknél fogva érzelmesebbek. Amikor egy személy túlzottan aktív, figyelmet és elismerést keres, pajzsmirigy túlműködés kezd kialakulni, mint jel, hogy le kell lassítania és felül kell vizsgálnia az életértékek rendszerét. A problémák megelőzésének és kezelésének fő módja a harmónia megteremtése önmagunkban.

Így küzdhetjük le a stressz tüneteit ősszel

Az energia tartalékok kimerültek és az idegek feszültek. Nehéz koncentrálni a munkában és éjszaka nem tudunk aludni. Lassan itt az ősz vége és kezdenek megmutatkozni a stressz tünetei, a magnézium hiánya miatt. A magnézium növeli a stressztűrést. Az anyagcsere egyik legfontosabb motorja segít a táplálékot energiává alakítani, fenntartani a normál vércukorszintet, részt vesz a vérnyomás szabályozásában és a vitaminok felszívódásában. A szervezetnek fokozott érzelmi és mentális stressz esetén is erre van szüksége.

Másképp nehéz lesz nem észrevenni a stressz tüneteit, azaz a szorongást, az erős szívdobogást, az álmatlanságot, a gyakori hangulatingadozást és krónikus fáradtságot. Egy átlagos felnőttnek naponta körülbelül 400 mg magnéziumra van szüksége a stressz tüneteinek elkerülésére. Ebben a legnagyobb segítő lehet a tökmag, a mandula és földimogyoró, a keserű csokoládé vagy a főtt spenót. A modern vitamin- és ásványi anyag komplexek és táplálékkiegészítők, mint például az Ősi Magnézium termékek is, hatékonyan pótolhatják a hiányt.