Hajósutak Európában és azon túl

Óriási álmom, hogy nyugdíjas koromban részt vegyek az igazi luxus hajósutak valamelyikén. Sőt, egy komplett körutazáson a világ körül! Na jó, az akciós hajóutak valamelyikével is beérem.

Az utazásra azonban sajnos még várnom kell. A bakancslistámon viszont biztos helye van a hajós utaknak! Gyertek és tervezzetek velem! Nézzük meg, hová érdemes utazni, ha már nagyon ráér az ember!

Hajósutak a Földközi-tenger mediterrán vidékeire

Senkinek sem szabadna kihagyni a Földközi-tengeren szervezett hajósutak valamelyikét. Ebben a térségben hajózva, Franciaország, Olaszország és Spanyolország legismertebb városait tekinthetjük meg. Többféle útvonal közül választhatunk, az alábbi városok szinte biztosan benne lesznek: Róma, Barcelona, Marseille és Palma de Mallorca.

hajósutak

Az igazán jó hír az, hogy mindez nem is kerül olyan sokba. Nagyjából 300.000 Ft körüli összegért már be is fizethetünk egy Földközi-tenger adta kikapcsolódásra. Az ár természetesen magában foglalja a szállást és a teljes ellátást a hajósutak ezen típusának egész időtartama alatt. Az utazás hossza 7-10 nap között változik, utazási társaságtól függően. Vízum nem szükséges hozzá. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én el is kezdek spórolni rá!

Adriai kalózkodás

Ha még inkább mediterrán hangulatra vágytok, vegyétek be az Adriai-tengert! Az ilyen nyaralások útvonala Montenegró, Olaszország és Horvátország kincseit mutatja meg a résztvevőknek. A kikapcsolódás időtartama 5 nap körüli, a hajón adott a lehetőség a SPA részleg és a játéksziget használatára, de több étterem és bár is az utazók rendelkezésére vár. A körutazás lehetőséget ad a legnépszerűbb városok megismerésére: Velence, Split, Kotor és Zadar is a látnivalók között van. Ide természetesen külön kirándulásokat szerveznek a kikötőből.

Hajóutak Észak-Európa térségében

Aki nem szerelmese a melegnek és inkább észak felé venné az irányt, választhat egyet a hajósutak közül az Északi-tengerre. Itt hajózva Norvégia, Svédország, Dánia és Svájc legszebb városai lesznek érintve. Ha szeretitek a hűvösebb időt, egy ilyen hajóút kitűnő választás. Az ára valamivel magasabb, 450.000-500.000 Forint körül mozog, de a látványért messze megéri.

Arra érdemes figyelni, hogy útlevél szükséges az utazáshoz. A pihenés 10-11 napig tart, teljes ellátással, szállással. Néhány szolgáltatás feláras lehet, illetve ismert a kötelező borravaló fogalma is. Tehát, aki szeretné több ezer emberrel együtt felfedezni az Északi-tengert, fizessen be egy Északi-tengeri útra!

Világhódító Föld körüli hajós utak

Ha még ennél is többre vágytok, induljatok Föld körüli utazásra! Egy ilyen utazás óriási élményeket tartogat. Amennyiben lehetőségetek van rá, az életben egyszer mindenképpen menjetek el. Nézzük, milyen hajósutak vannak a glóbusz körül!

hajós utak

Az ára nyilvánvalóan nem olcsó, 4-5 millió Forint. Egy ilyen utazás során megnézhetitek a világ legszebb helyeit, mintegy 3-4 hónap alatt, ugyanis eddig tartanak. Ez idő alatt megtekinthettek 5 földrészt, 24 időzónát átutazva, bizonyos kikötőkben az éjszakai tartózkodás lehetőségével.

Milyen ellátást kaphattok egy luxus óceánjáró fedélzetén? Szinte mindegyik hajó rendelkezik medencekomplexummal, mozival, számos étteremmel, sok-sok bárral, fitneszteremmel és a wellness szolgáltatások teljes sorával. A kabinok, amelyekben lakhattok, balkonnal rendelkeznek, így saját kilátásotok lesz a tengerre. Az ár magában foglalja a SPA részleg, a wellness és a konditerem korlátlan használatát, az alkoholmentes italok fogyasztását.

A tengerparti városokba tett kirándulások díját, a kötelező borravalót, az alkoholos italokat, a kabinokhoz tartozó minibárt és a biztosítást külön kell megfizetni. Ezek a különböző utazási irodák és a konkrét hajósutak kínálatában természetesen változnak, de egy Föld körüli utazás az a program, amire megéri egy életen át spórolni.

Az kétségtelen, hogy a hajósutak életre szóló emlékeket nyújtanak. Aki részt vesz egy ilyen nyaraláson, annak biztosan lesz mit mesélnie az unokáinak! Megjött a kedvetek a hajós utakhoz? Itt az ideje elkezdeni gyűjteni!