Hajápolás az év minden napján

Mi a közös a nyárban és a télben? Hogy a hajápolás a meleg és a hideg hónapok során is ugyanolyan fontos. Kezdjük például a kánikulával! Minden bizonnyal a legtöbben vágyunk a medencébe való megmártózásra, a strandolásra, ugyanakkor hamar megfeledkezünk arról, hogy a víz klórtartalma eléggé erős és a hajvégek meg szokták sínyleni a nagy csobbanásokat.

Ehhez jön hozzá az erős napsugár, ami nemcsak a színét veszi el a hajunknak, hanem az egészségét is.Nem szabad azonban megfeledkezni a télről sem, amikor éppen a hideg tör borsot az orrunk alá. Elég egy nagyobb fagy, egy kicsit nedvesebb haj és biztosak lehetünk a törésben. Ha pedig a rövid frizura helyett inkább a hosszút választjuk, akkor minden lépésünkkel hozzájárulunk a hajvég dörzsöléséhez.

Nem véletlen, hogy a hajápolás az év minden napján fontos, de érdemes a hajmosással és szárítással is foglalkozni. A titok a következő: minél jobban figyelünk a haj egészségére, annál könnyebb lesz a hajápolás. Ezután csak a megfelelő termékeket kell kiválasztanunk.