Ha tehetem, legközelebb is Japán klímát fogok venni

Japán klíma

Az ember a saját hibáiból tanul a legtöbbet, annak ellenére, hogy mások rossz döntéseiből is okulhatna. Azonban, ha valójában megtapasztalja a két döntése közötti különbséget, akkor már eltökélt a tekintetben, hogy többé nem akar ugyanúgy járni, mint ahogyan régen. Amikor még újszerű dolognak számított a légkondicionáló, akkor vettem az elsőt, de a második vásárlás után eldöntöttem, hogy legközelebb is Japán klímát fogok venni, mivelhogy most ilyenem van.

Az első vásárlás jónak tűnt, akkor. Nem volt olyan széleskörű kínálat, mint most, nem is igazán volt ismert a klímák hátulütője. Egy egyszerű porszűrős légkondicionálóval teljesen meg voltam elégedve, akkor. A hatalmas forróság sem kottyant meg, hiszen csak bekapcsoltam a klímát és máris jött a hűs levegő. Bíztattam az ismerősöket, hogy ők is szerezzenek be egy ilyen berendezést, mert mennyire fantasztikus. Azonban a lelkesedés nem tartott sokáig, mert kezdték felütni magukat a furcsa tünetek a családban. Ilyent a Japán klímánál nem tapasztaltam, úgyhogy legközelebb is Japán klímát fogok venni. A köhögés, a száraz levegő érzete, a tüsszögés szinte mindennapossá vált és fel sem tűnt, hogy ezek a jelek mind csak erősödnek. Ebben az időben kezdtek elterjedni azok az írások, amelyek azt hangoztatták, hogy a légkondicionálók megbetegítenek. Akkoriban szinte nem is mertük használni a klímát, de a meleg ellen csak kellett tenni valamit. Ezért kezdtem tájékozódni és a második vásárlás után már eltökélt szándékom volt, hogy legközelebb is Japán klímát fogok venni.

Ugyanis akkor már volt összehasonlítási alapom és érezhetően más volt a Japán rendszerek működésének hatása. Olyan extra szűrőkkel és opciókkal vannak ezek felszerelve, amelyet régen el se lehetett volna képzelni. A levegő páratartalmát is tudják egyesek szabályozni. A változatos szűrők pedig segítenek abban, hogy a kórokozók és baktériumok ne tapadhassanak meg a gép belsejében, így az egészségre ártalmatlan levegőt tudjanak biztosítani hosszú távon. Az biztos, hogy legközelebb is Japán klímát fogok venni.