Gyógyvizes fürdők az egészséged szolgálatában

A természet kincsei között bőven akadnak olyanok, amelyek nemcsak turisztikai látványosságként értékesek, hanem a szervezeted egészsége szempontjából is aranyat érnek. Ilyenek az ásványi anyagokban bővelkedő gyógyvizes fürdők, amelyek elsősorban a bőrön keresztül éreztetik a hatásukat, de bizonyos esetekben ivókúraként is remek munkát végeznek.

A magyarországi gyógyvizes fürdők között, reumás panaszokra enyhülést nyújtó kéntartalmúakat, krónikus légúti panaszokat csillapító alkalikus vizűeket és nőgyógyászati betegségekre ajánlottakat is találhatsz. A hetkoznapiegeszseg.hu internetes oldalon pontos útmutatást kaphatsz arról, hol keresd a gondjaidra leginkább megoldást nyújtó gyógyvizes fürdőket.

Gyaloglás a kiegyensúlyozottabb életért

Tudtad, hogy elég napi negyedóra séta ahhoz, hogy stresszmentesebbek legyenek a mindennapjaid? A gyaloglás ugyanakkor számos más szempontból is rendkívül hasznos a szervezetednek, egyebek mellett javítja az érrendszer és a szív működését, normalizálja a vérnyomást és csökkenti a koleszterinszintet.

A napi testmozgás alatt erősödnek a csontok, így a gyaloglás az ízületi panaszok kialakulásának is kiváló ellenszere és mivel serkenti az emésztőrendszer működését, a székrekedés megelőzésében is kitűnő segítségnek számít. Ha alvásproblémákkal küszködsz, szintén a gyaloglás az egyik legjobb gyógymód. Mindegy, hogy hány éves vagy, milyen az érdeklődési köröd, válaszd ki a ruhatáradból a legkényelmesebb, könnyed járást biztosító cipőt és irány a természet! Hidd el, a szervezeted hálás lesz minden így töltött pillanatért!