Fúrókalapács a beton nagy ellensége

Vannak felületek, amiknek az áttörése nem egyszerű feladat. Amennyiben a lakáson belül vagy kívül valamilyen átalakításra van szükség és ehhez olykor betont kell törni, még akkor is, ha csak kismértékben, de egyértelműen szükség lesz a magas teljesítményre. A fúrókalapács pontosan erre a feladatra lett megalkotva. Nem véletlen az elnevezés, ugyanis nagyobb rész olyan rezgésekkel dolgozik a szerkezet, ami inkább repeszti az anyagot és csak másodsorban fúrja.

Erre szükség van, hiszen fordított esetben nem fejt ki elég energiát a rendszer ahhoz, hogy kellő hatékonysággal tudjon dolgozni. A fúrókalapács részleteiben olyan kidolgozást kapott, ami azon túl, hogy gyorsítja a feladatvégzést, még kényelmessé is teszi azt. Ennek köszönhetően pedig nem jelent majd problémát az alkalmazása semmilyen téren.

A nagy átütő energia gyakran komoly rezgéssel párosul, amit a gyártók igyekeztek minimálisra lecsillapítani. A fúrókalapács hatékony segítőtárs a kábelek átjuttatásához a helyiségek között vagy éppen a polcok szekrények felfogatásához nyújt gyors megoldást.