Fontos a kényelmes bicikli nyereg

Hogy milyen a tökéletes bicikli ülés? Egyértelműen az, amelyik hosszútávon sem válik kényelmetlenné. Létezik egyáltalán bicikli nyereg, ami ebből a szempontból ideális?

Ha az eredeti nem elég kényelmes vagy már elhasználódott, akkor mindenképp érdemes cserélni. Egy kényelmes nyereg jelentős szerephez jut a kerékpározás során. Nem valami kellemes élmény néhány km megtétele után sajgó, hátsó fertállyal leszállni a bringáról. Minél tovább komfortos, annál jobb.

Ezen a téren a városi, cruiser és a trekking bringák előnyben vannak az alkalmanként rugós nyeregcső és a széles, kényelmes bicikli nyereg miatt. Erre mindenképp szükség is van, mivel a váz kialakításából fakadóan, gyakorlatilag ülőpózt veszünk fel tekeréskor. Minél döntöttem testhelyzetben tekerünk, annál keskenyebb ülésre van szükség, mert az kevésbé akadályoz a mozgásban.

Létezik férfi és női bicikli nyereg, amelyek az adott nem anatómiájához igazodnak. Nem mindegy az sem, hogy mennyire párnázott az adott modell. Lényeges az anyaghasználat, hiszen ennek is meghatározó szerepe van abban, hogy mennyire kényelmes az adott bicikli nyereg.