Fémfesték a felületek megóvására

A festés olyan művelet, amivel már nagyon régóta foglalkoznak az emberek. Bár gyakran hobbiból is megtörténik a művészeti alkotások készítése, de van egy másik ága, ami sokkal inkább a felületek megszépítését, ellenállóvá tételét célozza meg. Az idők során a fémfesték hatalmas kínálata jelent meg a piacon.

Ennek célja egyértelműen az volt, hogy olyan készítmények szülessenek, amelyek minden felmerülő helyzetben megállják a helyüket. A fémek legnagyobb ellensége a nedvesség során létrejövő korrózió. Ez a folyamat egy füst és láng nélkül lezajló lassú égés, ami teljesen tönkreteszi az anyagokat. A fémfesték révén elérhető, hogy kiszoruljon nedvesség, illetve az ne tudjon hozzáférni az alaphoz. Ilyen formában jelentősen kitolható az élettartam.

A felhordás előtt mindig figyelni kell arra, hogy éppen egy új vagy már többször bevont részről van szó. Az alapos előkészítést követően a fémfesték általában 1 vagy 2 rétegben kerül kijuttatásra. A hagyományos, dobozos termékek mellett, egyre elterjedtebbek a spray kivitelek, amelyek egyszerűebben használhatóak.