Fejtörők az egész családnak

Az egészséges gyermekkorhoz nélkülözhetetlen a testmozgás, de ugyanilyen fontos, hogy csemetéd szellemileg is folyamatosan aktív legyen. A megfelelő mentális fejlődés biztosításában kiváló segítőtársaid lehetnek a különböző korosztályoknak szóló fejtörők. Ezek az első ránézésre egyszerűnek tűnő játékok fejlesztik a kicsik gondolkozását, megfigyelőképességét, kreativitását.

A fejtörők gazdag kínálatában sok olyan játék szerepel, amit szinte a világ minden táján ismernek és kedvelnek a gyermekek, de a felnőttek is. Ilyen a számos feladványok családjába tartozó sudoku, amivel az idősebbek is szívesen töltenek el sok-sok órát. A fejtörők tehát minden életkorban tökéletes kikapcsolódást jelenthetnek, lehetőséget adva arra, hogy egy rövid időre megfeledkezzünk a napi gondokról és sikerélményben legyen részünk.

A pörgettyűs játék időtlen vonzereje

A több ezer éves múltra visszatekintő pörgettyűs játék szintén rendkívül szórakoztató lehet. Erre már az ókori Irakban rájöttek az első játékosok. Zsenialitását mi sem igazolja jobban, mint az, hogy túlélte az idők próbáját, a múlt századi és a mostani gyerekvilágban is megvan a jól megérdemelt helye.

Egyik legismertebb változata a búgócsiga, amit bizonyára a mai felnőttek jól ismernek. A pörgettyűs játék kisgyermekkorban fejleszti a finommechanikai mozgást és segíti az összpontosítást, tehát a szórakozáson túl, fontos gyakorlati haszna is van. Már csak ezért érdemes beszerezni és minél gyakrabban elővenni a meghitt családi együttléteken.