Ezért viseljünk kerti kesztyűt!

A kinti munka általában azzal jár, hogy be kell koszolnunk a kezünket. Szerencsére a kerti kesztyű viselése megoldja ezt a problémát, viszont nemcsak esztétikai funkciót tölt be. Sokan úgy vannak vele, hogy majd a házban megmosakodnak, azonban a kertészkedés ennél sokkal többet jelent.

Amikor a földet túrjuk, szedjük a gazt, esetleg ültetünk, akkor nemcsak a kosztól, hanem a bogarak csípésétől és az elsőre láthatatlan éles tárgyaktól is óvnunk kell magunkat. Lehet, hogy éppen egy tüskébe tenyerelünk bele, ami gyorsan elveszi a kedvünket a kinti időtöltéstől.Mi történik akkor, amikor nem a földön, hanem a fákon vagy virágokon dolgozunk? Ilyenkor azt gondolhatnánk, hogy a kosztól sem kell félnünk, azonban véletlenül megfoghatunk egy recés ágat, beleállhat egy szálka az ujjunkba, összeveszhetünk egy darázzsal.

Az a legjobb, ha a munkához mindig felvesszük a szükséges biztonsági felszerelést, így a kerti kesztyűt is. Inkább legyen rajtunk feleslegesen, minthogy be kelljen mennünk a sebeinket ápolgatni.