Elektromos kéziszerszámok minőségi kivitelben

A növények a megfelelő gondozás mellett, kitűnő díszítőeszközök lehetnek. A sövények ezen felül természetes térelválasztóként is tökéletesen funkcionálnak. Az ideális és esztétikus kialakítás érdekében egy minőségi sövénynyíró hasznosnak számít, ha ezt az előnyüket is ki szeretnénk használni. De milyen igényeknek kell eleget tegyen egy mai modern, elektromos változat? A benzinmotoros sövénynyíró teljesítménye még mindig kimagasló, viszont a felépítése miatt elég nagy súllyal rendelkezik, hangos és büdös is a kibocsátott égéstermék miatt. Az akkus, illetve a vezetékes sövénynyírók sokkal előnyösebbnek számítanak a ház körül.

A Bosch modellek például, gyémánt köszörüléssel készített pengékkel vannak ellátva, amiknek az éle egyhamar nem fog kicsorbulni. Így mindig a legmagasabb teljesítményt képes nyújtani a szerszámgép, ami ezen kívül a 450 W-os motornak is köszönhető. Az ergonomikus kialakítás kiemelten fontos, hiszen egy létrán állva, akár több percen keresztül is ki kell tartani a sövénynyírót, ami nem lenne egyszerű egy nehéz eszköz esetében.

A ház körül az elektromos kéziszerszámok gyakran sokkal előnyösebbek, mint az akkus vagy a benzinmotoros változatok. Természetesen mindnek megvan a maga hátránya és előnye, ami nagyban függ az adott környezettől. Lakott területen sokkal elviselhetőbb az elektromos láncfűrész által keltett zaj, mint amit egy motoros változat képes generálni. Az elektromos kéziszerszámok, fúrók, ütvecsavarozók, sarokcsiszolók esetében viszont az akkus változatok eléggé feltörekvőben vannak manapság.

Ez többek között az akkuk rohamos fejlődésének köszönhető. Kisebb súly, nagyobb kapacitás és kimagasló teljesítmény jellemzi a Bosch akkus, elektromos kéziszerszámokat. Sokkal könnyebb úgy használni egy fúrógépet, hogyha nem kell állandóan a tekergőző vezetékekre figyelni, de ugyanez elmondható a sarokcsiszolóról is. Elég egy rossz mozdulat és máris elvághatjuk a gép saját vezetékét, ami értelemszerűen nem fordulhat elő akkus kivitel esetén. A Bosch mindig is kimagaslónak számított az elektromos kéziszerszámok terén.