Egyre felkapottabb az elektromos párologtató

Elektromos párologtató

Egy új ingatlan vásárlása esetén vagy az álomotthon felépítse során, gyakran nem gondolunk az apró részletekre, amikre csak utólag lesz ráhatásunk. Megesik ugyanis, hogy bizonyos körülmények úgy alakulnak, aminek következtében folyamatosan elviselhetetlenül száraz levegő lesz a lakásban. Ez nagyon megterheli még az egészséges szervezetet is, tehát az elektromos párologtató alkalmazása elengedhetetlen. Régi módszer ilyen esetben, hogy a radiátor vagy bármilyen más fűtőtest tetejére egy sósvízzel teli edényt helyeznek, ami fokozatosan párolog.

Ez nem mindig megoldható vagy elegendő, de az elektromos párologtató éppen annyi nedvességet juttat ki, amennyire szükség van. Ha túllépünk egy bizonyos határt, akkor könnyedén átbillennénk a ló túloldalára, ami penészfoltok megjelenését idézi elő. Az optimális szint megtartását az elektromos párologtató problémamentesen megoldja, ezért bízzuk rá magunkat bátran a technika ezen csodálatos vívmányára! Már tudjuk, hogy mivel, de akkor nézzük meg részleteiben, mégis miért legyen 40-60 %-os légnedvesség tartalom otthon!

Ki gondolná, hogy az életen át tartó asztma kialakulásához ennek köze lehet, de mégis így van. A párásítás mellőzése gyorsan odavezet, hogy a szervezet ellenreakcióként gyakori köhögést vált ki, ami idővel krónikussá válik. Az sem szerencsés, amikor arra ébredünk meg éjszaka, hogy megindul az orrunk vére. A száraz száj is jele a problémának, akárcsak a begyulladt orrnyálkahártyából eredő szúró érzés lélegzetvételkor.

Megesik, hogy minderre a párásítás megoldást nyújt. Ki gondolná ezt, amíg ki nem próbálja vagy alaposabban utána nem jár a témának?! A gyártási technológia fejlődésével megjelentek újabb szerkezetek, amik nagyobb és energiatakarékosabb hatásfokkal működnek. Már nemcsak a megszokott forralós párásítás létezik, hanem ultrahangos elven működő, úgynevezett hidegmódszer is biztosított, amikor mikroszkopikus részekre bontva jut ki a víz. Most már mindent tudunk ahhoz, hogy megváltoztathassuk az életünket és egy egészséges otthonban létezzünk.