Egy 2019 utazás legérdekesebb úticéljai

2019 utazás
2019 utazás

Az utazás 2019-ben is ugyanolyan kellemes és pihentető lehet, mint bármely ezelőtti évben. Rengeteg úti cél áll előttünk, így a döntés igencsak nehéz lehet. Ha viszont elegünk van a szokásos nyaralóhelyekből, akkor érdemes lehet olyan helyeket is keresgélni, melyekre azt mondanánk: na, ide nem biztos, hogy egyébként eljöttem volna! Az első ilyen úti cél a közép-Ázsiában található Kirgizisztán, mely a 2018-as Nomád Világjátékokkal hívta fel magára a figyelmet, és rendkívül népszerű lett egy csapásra a világi turisztika szempontjából.

Ami praktikus, hogy új túrázási útvonalak jöttek létre az országban, továbbá a felújított autópályák és az egyszerűsített vízum rendszer kifejezetten jóvá teszi az itt folytatott utazást. Az ország egyébként tele van kulturális értékekkel és látványosságokkal, és egy kicsit bepillantást szerezhetünk abba, hogy a mi népünk milyen volt sokszáz évvel ezelőtt. Ha fontos számunkra a jó idő, akkor utunk lehet, hogy Panama felé vezet.

Panama többek között a Csendes-óceánt az Atlanti-óceánnal összekötő csatornáról ismert, mely már ezelőtt is igen híres turisztikai célpont volt, azonban érdekesség, hogy 2019-ben lesz a főváros, Panama City történelmének 500. évfordulója, melyet az egész város egy nagyon klassz jubileumi bulival fog megünnepelni. Valószínűleg kár lenne kihagyni! Ha már ott járunk, akkor érdemes megnézni a San Blas-szigeteket, a Bocas del Toro provinciát, és természetesen magát Panama City-t is felfedezni. Ha igazán egzotikusra vágyunk, akkor Panama után irány az Afriában található Zimbabwe.

A Lonely Planet szerint Zimbabwe Afrika egyik legbiztonságosabb úticélja, mely nem meglepő módon az szuperkedves helyi lakosoknak köszönhető. Zimbabwe Afrika egyik legmenőbb városának számít és bővelkedik a nemzeti parkokban, melyekben a kontinens legegzotikusabb és legnagyobb állatai élnek. A Viktória vízesés az egyik legszebb látványosság, de bármely nemzeti parkba látogatunk el, ott sem fog minket csalódás érni. Láthatjuk, hogy 2019-ben is csodás dolgok várnak ránk, ha utazunk. Vágjunk hát bele!