Edzés előtti bemelegítő krém

Sok ember, közöttük a sportolók is kevés információval rendelkeznek a rugalmas kötésnek a testre gyakorolt ​​jótékony hatásairól. A kompressziós pólya az orvosi gyakorlatban a legtöbb esetben az izom- és ízületi fájdalmak kezelésére alkalmazott módszer. Segít az ízületeket a megfelelő helyzetben tartani, ezzel kiküszöbölve a sérülés kockázatát az edzés során. Ha az ínszalagok mégis megsérülnének, a rugalmas kompressziós pólya ebben az esetben is kiváló segítő lesz.

Ez a sportoláshoz szükséges elem hasznos eszköznek mutatkozik a kielégítő izommunka során. Az aktív futógyakorlatoknál az alsó végtagok veszik ki a munka oroszlánrészét a terhelésből, ami olykor sérülésekhez vezet. A lábra alkalmazható rugalmas fáslinak a kötszerek működési alapelve szerinti feladata a felszíni és a mély vénák nyomása, aminek eredményeként felgyorsul a véráramlás. A kompressziós pólya használata közben csökken a terhelés, az izmok további támogatást kapnak, elkerülhetővé válnak a sérülések és minimalizálódik a görcsök, rándulások előfordulása. A sportsérülések okozta fájdalmak enyhítésére különféle készítmények szolgálnak. A bemelegítő krém az alkotóelemei miatt helyben növeli a szövetek vérellátását és ennek eredményeként maximalizálja a hőátadást. Közvetlenül a sérülés után azonban nem tanácsos az alkalmazása, mert a szövetkárosodás után hűteni és nem melegíteni kell. A bemelegítő krémet a rehabilitációs periódusban, vagyis néhány nappal az akut sérülés után és annak súlyosságától függően alkalmazzák az ínszalagok, az inak és ízületek kezelésére.

Ezeket a készítményeket a sérülések megelőzésére is használják. A jelentős fizikai erőfeszítések során is kifejtik a hatásukat, amikor az izmok hosszú és nehéz terhelésnek vannak kitéve. Ilyen például egy verseny vagy edzőtermi tréning. Sok sportoló jól ismeri az edzés utáni izomfájdalmakat. Ennek megakadályozása érdekében nemcsak jól kell be kell melegíteni, hanem körkörös masszázsmozdulatokkal is be kell dörzsölni az izmokba a bemelegítő krémet. Az újonnan vásárolt termék használata előtt végezzen bőrvizsgálatot!