Cserepes fűszernövények az ízletes ételekhez

A fűszernövények hozzáadásával készült ételek igazán egyedi ízűek és talán akkor adják a legjobb gasztronómiai élményeket, ha frissen kerülnek a fazékba. Tulajdonképpen lehet saját kis konyhakertünk az ablakban, hiszen a cserepes fűszernövények képesek szépen fejlődni, ha kapnak napfényt és megfelelően öntözzük. Esztétikai szempontból is jó megoldás, hiszen igazán otthonos, meleg környezetet biztosít már a látványuk is.

Ami pedig a praktikumot illeti, főzés közben egyszerűen csak odalépünk az ablakhoz, letépünk néhány levelet a cserepes fűszernövények azon fajtájáról, amelyik ideális az adott ételhez és miután leöblítettük, belehelyezzük az edénybe, utána máris érezhető a csodálatos illata. A legtöbb boltban meg lehet vásárolni a növényeket, viszont általában elég rossz állapotban vannak, ezért mindenképpen szükség lesz átültetésre és gondozásra ahhoz, hogy fejlődni tudjanak.

Cserepes fűszernövények között igen népszerű a bazsalikom, oregánó, citromfű, kakukkfű, menta, koriander, petrezselyem, babér, borsmenta, rozmaring, majoránna, turbolya, zsálya. A legtöbb ételt kiválóan kiegészítik ezek a fűszerek, az egyszerű étkek ízét pedig különlegessé teszik.

Azért jó, ha vannak a konyhaablakban cserepes fűszernövények, mert nem a fagyasztott változatokat kell az ételbe tennünk, aminek nyilvánvalóan nincs olyan jó íze, mint a friss leveleknek. Akinek több helye van a konyhában, annál néhány paradicsom vagy paprika is megteremhet a konyhájában. Mi magunk döntjük el, hogy milyen cserepes fűszernövényekre van szükségünk.