Csempe tisztítása házilag pár perc alatt

A fürdőszobákat és a konyhákat nehéz rendben tartani. Különösen a falakon és a padlón lévő burkolatokat, a keskeny, nehezen hozzáférhető fugákat a legnehezebb pucolni. Szerencsére, a csempe tisztítása házilag többféleképpen is könnyen megoldható. Kiváló módszer erre a például meleg víz és az ecet (4 liter vízhez 1 pohár ecet) vagy a szódabikarbóna (4 liter vízhez 4 kanál por) összekeverése. Ezek a készítmények kiválóan alkalmasak a zsír feloldására és a ragacsos, piszkos lerakódások eltávolítására.

Bármelyik szer hatása fokozható, ha a vízhez néhány csepp mosogatószert adunk. Amikor a csempe tisztítása házilag megy végbe, sokan meg akarnak szabadulni a csúnya vízkőlerakódásoktól. Ehhez készítsünk oldatot 4l meleg vízből, fél pohár ecetből és negyed pohár bóraxból. Ha nem tudjuk miként tisztítsuk meg a zsíros konyhai csempét, akkor sem kell elkeseredni. A zsíros foltok könnyen eltávolíthatóak vízből, súrolóporból és néhány csepp mosogatószerből álló oldattal. Ezáltal a csempe tisztítása házilag vegyszermentesen valósulhat meg.

Állítsa vissza a fapadló fényét!

A fapadló csiszolása, vagyis a parketta csiszoló géppel történő kezelése, a sérült réteg eltávolítása és a korábbi megjelenés visszaállítása érdekében hatékony, de nagyon drága és időigényes eljárás. Milyen alternatív módjai vannak a fapadló felújításának? Megtudhatják a gudu.hu weblap olvasói. A fa deszkák helyreállításának módjai az alkalmazott impregnálási módszertől függően különböznek. Az olajozott fát másképp kezelik, mint a lakkozottat. Olajozott padló esetén már a felület alapos tisztítása is kielégítő eredményt hozhat, közli a gudu.hu.

A folyamatot kezdjük a padló alapos porszívózásával. Ezután egy speciális szappannal és egy lapos felmosóval mossuk fel a padlót. Fontos, hogy minden alkalommal nyomjuk ki a felesleges vizet a tisztítófejből, mert a túl sok víz káros a fára. Mosás után ismét védjük a padlót egy réteg olajjal. A szappannal nem eltávolítható nagy, látható foltoktól és szennyeződésektől az ilyen típusú bevonatokhoz kifejlesztett speciális tisztítószerrel szabadulhatunk meg, tájékoztat a gudu.hu.