Csapjunk le bátran a kályha akcióra!

Amennyiben az otthonunkat hangulatát szeretnénk valamivel feldobni, akkor erre a célra remekül megfelel egy olyan tűztér, amiben szabad szemmel látható az égés. A kályha akció keretében megvásárolható olyan üvegajtóval ellátott típus, ami minden bizonnyal felkelti a figyelmünket. Miért éri meg ebbe fektetni? Azért mert roppant egyedi és közben a levegőt is gyorsan felmelegíti. A központi rendszerekkel szemben, amikor a begyújtástól számítva gyakran legalább 1 vagy több órát kell várni, hogy a radiátorokon keresztül leadott meleg érezhető legyen a lakásban, a kályha akció képviselői ezt az időt pár percre csökkentik.

Amint jól láthatóan lángra lobban a tüzelő, szinte azonnal árad ki a meleg. Ellentétben a régi típusú cserépkályhákkal, gyorsan átmelegszik a felület, de a hő megtartásra szintén volt gondja a tervezőknek. A kályha akció felkutatás során egyúttal erre is megéri kitérnünk, hogy biztosan az igényeinket megfelelően kielégítő termékhez jussunk hozzá.

Természetesen a lehetőségeink elég széleskörűek, ezért a vásárláson kívül más opciókban ugyanúgy gondolkodhatunk. A kandallóépítés ismét a reneszánszát éli, de a modern elemeknek hála, teljesen biztonságossá tehető. Ilyen formában nem kell tartani a kicsapódó parázstól vagy a szénmonoxid kiáramlásától. Itt érdemes figyelmet szentelni a kálcium szilikát lapok megismerésének. Ezek a kivételes szigetelő elemek egyszerűen fantasztikusak a maguk nemében. Nem porlanak és a 900 Celsius fokig terhelhetőek.

500 fok elérését követően is csak minimális alakváltozással kell számolni. Kályhák, kandallók, kemencék burkolásakor a kálcium szilikát elemek remek megoldást jelentenek, de a pára áteresztésben is jelentkeznek, ezért nedves körülmények között a falak szigetelését is végezhetjük velük. A rendelés elvégezhető online, de a kiszállítás során számolnunk kell azzal, hogy egyszerre csak több darabot kézbesítenek, mert így minimalizálható a sérülés esélye. Ami pedig a kálcium szilikát lapok felhelyezését illeti, az már szinte gyerekjáték, amennyiben van elegendő tapasztalat ezen a téren.