A cross kerékpár terepre való

Cross krékpár

Aki szereti a bicikli túrákat, annak mindenképp érdemes beszereznie egy ilyen bringát, mivel ez kiválóan megfelel a célra. A cross kerékpár elsősorban könnyed terepre lett kitalálva, viszont a városi utakon is megállja a helyét.

Merev vázzal készül, ezért a túl rázós terepre nem ajánlott, de az erdős részek és a kis földes hegyi utak könnyedén megközelíthetőek, hiszen az első teleszkóp remekül veszi az akadályokat. A rengeteg sebességfokozatnak köszönhetően, a dombosabb vidékek is sikeresen meghódíthatóak a cross kerékpárral.

Egy meredekebb emelkedő sem lesz olyan izzasztó, kiváltképp akkor, hogyha jó kondiban állunk a feladat elé. Hazánkban kevés olyan hely van, ahol meredek domborzati formákkal kéne megküzdeni, ám ha mégis ilyen terepre keveredünk, akkor a cross kerékpáron igazán élvezetes lesz a száguldozás.

Azért a védőfelszerelésről ne feledkezzünk meg, hogyha nem szeretnénk összetörni magunkat! Egy-két technikásabb bukkanó vagy kanyar könnyen kijátszhatja a tapasztaltabb bringásokat. A cross kerékpár többféle méretben és változatos felszereltséggel kapható.