Buszos utak Varsóba, avagy a tökéletes hétvégi program!

buszos utak
Buszos utak

Sokszor merül fel, hogy jó lenne elszabadulni a megszokott környezetből legalább egy hétvégére, de hova menjünk, ami nincs túl messze? Nos, egy hosszú hétvégi vagy egy sima hétvégi kiruccanás is elég szokott lenni buszos utakra, melyekkel olyan szép városokba juthatunk el, mint Prága, Bécs és nem utolsó sorban Varsó, Lengyelország egyik legszebb városa. Budapesthez hasonlóan Varsó hatalmas kulturális hagyatékkal rendelkezik és európai szinten is egy kiemelkedő város turisták számára.

Érdekesnek tűnhet, de Krakkóhoz képest Varsó viszonylag kevésbé ismert a magyar turisták által, pedig a lengyel fővárosba megéri ellátogatni, hiszen a hangulata egészen magával ragadó mind építészetileg, mind látnivalók terén, továbbá számos kultúrtörténeti érdekesség kapcsolódik hozzá, amit megfűszerez az elképesztően széles gasztronómiai kínálat is. Sajnos a világháborúk nem voltak kegyesek Lengyelországhoz és Varsóhoz sem, ez azonban azt eredményezte, hogy rengeteg megújult és antik épülettel egyaránt találkozhatunk a városban.

A buszos utak ezért is különlegesek, ugyanis a legtöbbször Európán belül maradunk és felfedezhetjük azt, amelyhez olyan közel vagyunk, mégis könnyű lenne elmulasztani. Ezek az értékek múltunkat képviseli. A városban ma egyaránt fellelhető az európai építészet mindenféle korszaka, hiszen van, ami túlélte a pusztítást, így a gótika, a reneszánsz, a barokk és a klasszicista művek is megtalálhatók.

Természetesen nem csak az épületekért érdemes buszos utak során Varsóba menni. Rengeteg zöldterület vár minket a városban. Varsó egyébként az egyik legélhetőbb európai nagyváros, mely többek között annak is köszönhető, hogy területének 40%-át zöldterületek, parkok és tavak képezik. Nehéz lehet elhinni, de a városban 82 park van! Ha egy kis kellemes kikapcsolódásra vágyunk a városnézés után, akkor a Lazienki-park, Wilanów-kert, a Szász Kert és a varsói állatkert is tárt karokkal vár. Ha szeretjük a buszos utakat és nem jártunk még Varsóban, akkor mindenképp érdemes elmenni egy hétvégére!