Beszéljünk őszintén a potencianövelőkről!

Bár ez egy gyakori probléma, sok férfi kerüli a szakember felkeresését. Ilyenkor sokan a potencianövelők mellett teszik le a voksukat. Mit mondanak a tények? A merevedési zavar világszerte a 25 és 70 év közötti felnőtt férfiak 12,1-18,9%-át érinti. A legtöbb szakértő azt állítja, hogy ez olyan probléma, ami minden férfit érint életének egy bizonyos pontján, különösen ahogy öregszik, bár az okai fizikai és pszichológiai problémákra egyaránt visszavezethetőek. Sajnos még mindig sok férfi van, aki elrejti ezt a kórt és nem megy el szakemberhez, hogy diagnosztizálják, majd kezeljék.

Az igazság az, hogy manapság a merevedési zavarok legtöbb esete nagyon hatékonyan kezelhető, csak a megfelelő potencianövelőket kell hozzá kiválasztani. Számos orvosi megoldás létezik, ezek minden esethez igazíthatóak. Mielőtt a potencianövelők mellett döntenénk, fontos megérteni, hogyan működnek, milyen mellékhatásaik lehetnek és milyen gyógyszerek, kezelések állnak rendelkezésre egy olyan frusztráló és kínos probléma kezelésére, ami nemcsak a férfiak szexuális életét teszi tönkre, hanem hatással lehet a mentális egészségükre, önbecsülésükre is.

Bár a gyógyszeres kezelésen túl, számos alternatíva létezik a merevedési zavarok megoldására, a legjobb megoldás, ha szakemberrel konzultálunk. Ki tudná jobban, hogy melyik a tökételes potencianövelő, ha nem az orvosunk? Mivel ez igen gyakori probléma, nem szabad megfélemlítő legyen az orvossal való beszélgetés. Először is meg kell győződni arról, hogy a működési zavar valóban orvosi probléma!

Ehhez meg kell kérdeznie a szakembernek a pácienst az étrendjéről, a testsúlyáról, a stressz-szintjéről, fogyaszt-e alkoholt vagy dohányzik-e. Ezek a kérdések egyáltalán nem kellemetlenek és sokszor meghozzák az annyira óhajtott választ. Ha pedig van válasz, akkor jöhet a megfelelő potencianövelő is. Az életkoron vagy az életmódon túlmenően, figyelembe kell vennie a kórtörténetét, mivel egyes kezelések, például a kemoterápia, befolyásolhatják a merevedési funkciót.