Babarács a balesetek megelőzéséért

A babarács biztonságot nyújt
A babarács biztonságot nyújt

Nincs annál szívfájdítóbb érzés, amikor a szülők szeme fénye olyan helyen szenved balesetet, ahol elvileg nem szabadna tartózkodnia. Amikor még csak a totyogó korszakban vannak a csemeték, nem tartják be azt a szabályt, hogy valahová nem mehetnek be.

Az ilyen területekre való lépés megakadályozásában segít a babarács. Akár a konyhát, akár a fürdőszobát el lehet barikádozni ezzel a kisméretű kapuszerű ráccsal, amelyiken a gyermek nem tud átmászni és nem tudja kinyitni sem.

Általában elég könnyű a babarács felszerelése, mivel belső rugók segítségével feszül neki az ajtókeretnek, így nem okoz maradandó sérülést az ajtófélfán, az eltávolítása után sem. Babarács szerelhető a lépcsőfeljárathoz vagy lejárathoz, így megakadályozható az onnan való leesés is.

Hogyha nemcsak egyszerűen egy ajtóközt kell elszigetelni, akkor érdemes mozgatható, több elemből álló gyerekrácsot beszerezni. Ez a babarács olyan helyek elkülönítésére ideális, mint a kandalló, az elektromos kábelekkel teli felszerelések, illetve az érzékeny készülékek.