Az orosz vodkák között is van különbség

Ezeket az italokat nem kell bemutatni senkinek. Az viszont már sokkal érdekesebb kérdés, hogy vajon miként lehet megkülönböztetni ezeket az italokat, hiszen látszatra és illatra semmi különbség nem lelhető fel bennük.

Sőt, egyesek az orosz vodkák ízét sem tudják elkülöníteni egymástól. Hogy jobban megértsük a dolgot, ehhez legalább az orosz vodkák két változatára van szükség, aminek az elkészítéséhez különböző alapanyagokat és más-más helyről származó vizet használtak fel.

Természetesen, az elkészítés módja sem mindegy, mert a lepárlás és a szűrés során nagyon sokféle ízjeggyel gyarapodhat egy-egy ital. Ez pedig az orosz vodkák esetében sincs másként. Az alapanyag általában valamilyen gabona vagy burgonya, de melaszból és szőlőből is készülhetnek.

A burgonyából készült változatoknak sokan vajas jelleget tulajdonítanak, míg a szőlőből készült italok egyértelműen gyümölcsös ízvilággal rendelkeznek. Talán éppen ez a nehezebben megfejthető, látszatra semleges karakterisztika miatt váltak olyan népszerűvé az orosz vodkák. Több áll a háttérben, mint ami elsőre látszik.