Az LPE cső szerepe az öntözésnél

LPE cső

A szép kert egyik titka, hogy a növényzet mindig elegendő vízhez jusson. Ezt sokféleképpen megoldható, lehet például kézzel locsolni, de különböző öntözőrendszereket is alkalmazhatunk. Ezeknél az egyik legfontosabb dolog az, hogy jó minőségű kellékekkel dolgozzunk, illetve a megfelelő módon legyenek ezek összeszerelve.

A LPE cső egy lágy polietilén cső, amit használhatunk akkor is, ha a csepegtető öntözés módszerét választjuk, de szórófejek bekötéséhez is alkalmas. Mivel lágy anyagból készült, nagyon könnyű vele dolgozni, de természetesen oda is kell rá figyelni, mert például nem szabad tűző napra kitenni.

Ha azt szeretnénk, hogy hosszú életű legyen a LPE cső, amit használunk, ne törjük meg, hanem inkább használjunk idomokat. Igény szerint választható, hogy mekkora külső illetve belső átmérőjű legyen, és hogy mekkora nyomásnál lehet használni. Ha a megfelelő termékeket választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy olyan öntözőrendszerünk lesz, amely az egész terület öntözését kellőképpen ellátja, és egy gyönyörű kertnek örülhetünk.