Az airbrush festés nem könnyű feladat

Ezekről a színekről azt kell tudni, hogy szinte bármilyen felületen használhatóak. Az airbrush festés kifogástalan kivitelezéséhez nincs másra szükség, csak egy precíz szórópisztolyra és jó kompresszorra. Gyakran használják például falfestés, reklámgrafika, graffiti, járművek vagy lakások színezése esetén. Néhány jó tanácsot célszerű megfogadni a művelettel kapcsolatban.

A sűrűség nagyon fontos, vagyis érdemes a tejállagú folyadékokkal próbálkozni, mivel ezek terülnek a legszebben. Az airbrush festés alkalmával a lassan száradó készítményeket érdemes előnyben részesíteni. Ez azért van így, mert a túl gyorsan száradó fajtáknál, esetenként előfordulhat, hogy már röptében megszárad, ezáltal szemcsék alakjában kerülnek a felületre.

Ezen felül figyelni kell még a megfelelő távolságra. Fontos az alapozás is, ezért azonos színnel kell alapozni a rosszabbul fedő színek előtt, mint a fehér vagy a sárga. Az airbrush festés, tehát megkövetel néhány alapvető szabályt! Mielőtt kipróbálná, javasolt szakember tanácsát megfogadni, vagy a segítségét kérni.