Átmeneti időszakban egyszerűbb a fűtés klímával

Fűtés klímával
Fűtés klímával

Az évszakváltásoknál késő ősszel és kora tavasszal, amikor már vagy még nem teljes erőbevetéssel kell fűteni, nagyon jó lehetőség a klímával való fűtés. Ugyanis a fűtés klímával alacsony energiafelhasználás mellett melegíti fel vagy tartja melegen a lakást.

Természetesen minél hidegebb a külső hőmérséklet, annál több energiát használhat fel a berendezés. A fűtés klímával ugyanis nem úgy történik, hogy a berendezés felmelegszik, hanem a melegítés a hőszivattyú elv alapján történik.

Az energiafelhasználás csak a meleg levegő keringetéséhez szükséges, tehát ezért a fűtés klímával még hidegebb időben is viszonylag gazdaságos. A vidékünkön manapság uralkodó hőmérsékleti viszonyok mellett optimálisan lehetséges ez a fűtési mód.

A mai korszerű berendezések lehetővé teszik, hogy a lakásokat klímával is gazdaságon módon fűtsük, és ne csak hűtésre használjuk. Hiszen a fűtés a hűtés ellentétes művelete. Ez egy teljesen jó megoldás a gyártók részéről, hiszen miért csak a nyári szezonban használjuk a berendezést és miért ne egész évben?