Akrilfesték készlet kortárs művészeknek

Az akrilfestéket először az 1950-es években fejlesztették ki, hogy házakat burkoljanak vele, de 1960 környékén már művészi minőségű termékként jutott a kereskedelmi forgalomba. Azóta az akrilfesték készlet több kortárs művész elsődleges eszközévé vált. Az akrilfesték készlet az olaj alapú termékekhez és az akvarellekhez képest igazán új felfedezés a művészeti világban.

Sokoldalú természete, vibrálása és stabilitása miatt szélvészként söpört át a művészeti világon. Minél többen használják ki az ilyen típusú termékek széles skáláját, annál több készítmény kerül a piacra. Az akril emulációban szuszpendált pigmentből készült festék.

Vízben oldódó és gyorsan száradó, később pedig teljesen vízállóvá válik, emiatt pedig rendkívül sokoldalú. Attól függően, hogy mennyire hígították fel, illetve mennyit módosítottak rajta akrilgéllel vagy pasztával, a kész kép hasonlíthat akvarellre vagy olajfestményre. Az akrilfesték készlet vízbázisú, ami azt jelenti, hogy csak ezzel hígítható (nincs szükség alkoholra).