Akciós utazások? Irány Pozsony!

Szlovákia fővárosa európai szinten olyan szépnek mondható, mint Budapest, Bécs és még számtalan főváros. A helyiek persze csak Bratislava-ként utalnak rá, nekünk azonban mindig is Pozsony volt ez a jól ismert város. Pozsonyban rengeteg látványosság és kulturális újdonság vár minket, így érdemes legalább egyszer ellátogatnunk életünk során, ráadásul nincs is messze szerencsére, és egy buszos úttal tökéletesen elérhető ez a remek város.

Akciós utazások gyakori célja szokott lenni Pozsony, ugyanis viszonylag közel van a magyarok számára, és az árak sem megfizethetetlenek. Na de mit érdemes Pozsonyban megnézni? Nos, pont, mint Budapesten, Pozsonyban is rengeteg dolog közül lehet választani, és egy hosszú hétvége a minimum, amit érdemes a városra áldozni, ha a főbb dolgokat be akarjuk járni. Talán a legnépszerűbb elsőre egy akciós út során a Fő tér lehet, mely Pozsony óvárosának központi részén található.

A Hlavné námestie névre hallgató Fő tér a város társasági életének központja, és számtalan forgalmas sétálóutca is itt fut össze, azonban az igazán érdekes itt az építészet, ugyanis barokk, klasszicista és szecessziós épületeket csodálhatunk meg, de be is ülhetünk az aljukban található éttermek, bisztrók valamelyikébe. A Fő tér mellett egyértelműen az Óvárosháza az egyik legismertebb látványosság még Pozsonyban, és egy akciós utazás alkalmával mindenképp érdemes meglátogatni ezt a csodás építményt.

A tér közepén álló Roland-kút a város népszerű találkahelye is egyébként, mely már 1572 óta ékesíti a teret. Ha szeretnénk monumentális régiségeket látni, akkor a ferences templomot is érdemes megtekinteni, továbbá a vele szemben álló rokokó stílusú Mirbach palotát is, melyben a Pozsonyi Városi Galéria állandó és időszaki kiállításai tekinthetők meg. A barokk díszítettség igen jellegzetes a belső terekben. Pozsony tehát egy akciós utazás során remek úti cél lehet, ha szeretnénk Szlovákia kultúráját megismerni és egy kicsit kikapcsolódni a fővárosban. Kár volna ezt a remek helyet kihagyni!