A zöldkagyló csökkenti a reumás fájdalmakat

A kor előrehaladásával az ízületek elkezdenek kopni és ezzel egyidejűleg megjelenik a reuma. Ennek elkerülése érdekében, a különleges zöldkagyló fogyasztása javasolt. A glükozamin az, ami helyreállítja a porcokat és szerencsére a legtöbb ételben ez megtalálható. Mivel az emberi szervezet nem képes a glükozamin előállítására, így azt külsőleg kell bevinni.

Sajnos hiába található meg a legtöbb ételben, még így sem viszünk be elegendő mennyiséget. A legnagyobb százalékban a zöldkagylóban található, ezért is ajánlott annak fogyasztása. A rossz hír, hogy ez a kagyló kizárólag Új-Zéland partjain őshonos. Szerencsére az orvostudomány már felfedezte a hatalmas előnyét az említett kagylónak és alkalmazzák azt különböző étrend-kiegészítőknél.

További vitaminokkal és nyomelemekkel találhatja meg a gyógyszertárakban. A zöldkagyló kivonatot különböző készítményekben találja. Ezzel elkerülheti a reumát, valamint csökkentheti az általa okozott panaszokat. A tengeri ételeket javasolják még fogyasztásra, mert abban szintén magas a glükozamin.