A testheveder többféle variációban kapható

Ezt a védőfelszerelést munkahelyzet-beállító derékövnek is nevezik. A testheveder magasban végzett munkákhoz szükségez a biztonság érdekében. Az alkalmazása előtt mindenképp meg kell vizsgálni a felszerelés összes tartozékát. A terméket 1 éves használat után a gyártó által megbízott szervezetnek el kell küldeni annak céljából, hogy időszakos felülvizsgálatoknak vessék alá.

5 év elteltével pedig teljesen ki kell vonni a használatból. Az eszközön történő javításokat és vizsgálatokat kizárólag a gyártó által megbízott, illetve felhatalmazott szervezet kivitelezheti. A testheveder több variációban szerezhető be. Hogy milyen típusra van szükség, azt az elvégzendő munka határozza meg minden esetben.

Előfordul, hogy összetettebb megoldásra van igény, ezért az egyszerűbb verzió használata nem elegendő. Ilyen esetekben érdemes derékövvel párosított felszerelést alkalmazni. Az ilyen munkavégzés általában oszlopokon történik. A testheveder lehet 1-2, vagy 3+2 pontos a kategória szerint. Ne felejtse el, hogy a biztonság a legfontosabb!