A tequila ára a címkétől is függhet

Vásárlásnál van egy nagyon fontos tényező, amit nem szabad elfelejteni. A tequila ár attól szokott függeni, hogy milyen italról beszélünk. A tequilát az agavéból származó cukrok erjesztésével állítják elő, de ezek az italok más cukrokkal is keveredhetnek. A törvény szerint, a 100% Agave címkével ellátott üveg nem ad hozzá nem agávéforrásból származó cukrot az erjesztési folyamathoz.

A szakértők azt javasolják, hogy a kóstolás kezdetén ezt a fajtát válasszuk, mivel az íze egyszerűen kiváló és lehetővé teszi, hogy igazán értékelni tudjuk minden egyedi tulajdonságát.

A kevert tequilák nem rendelkeznek tiszta agávé ízzel, mivel – ahogy a neve is mutatja – az agávécukrot az erjesztés során más cukrokkal, például kukoricasziruppal vagy nádcukorral keverik, ami azt jelenti, hogy az íze nem olyan intenzív. Ettől függetlenül nem kell arra gondoljunk, hogy rossz, csak arra, ha az ízlelgetés a célunk, akkor nem mindig ez a legjobb választás. Ez a tequila ár kicsivel olcsóbb, bár rosszabb hírneve lehet.