A teafaolaj széles hatóköre

A MediNatural márka termékei a kozmetológia és a gyógyszerészet területén elért legújabb eredmények kombinációit alkalmazzák. A kozmetikumok effektív hatással vannak a bőrre és segítenek megszabadulni az olyan gyakori problémáktól, mint a ráncok és a pattanások.

A C-vitaminos arctisztító gél egy multifunkcionális termék, ami nemcsak teljes mértékben eltávolítja a smink maradványait és megtisztítja az arcot a szennyeződésektől, hanem ellátja a bőrt a szükséges nedvességtartalommal, felkészítve azt a további ápolási eljárásokra.

Az arctisztító gél a C-vitamin magas koncentrációja révén természetes antioxidánsként hat, segítve a bőr védelmét a környezet negatív hatásaival szemben, valamint megakadályozza a korai öregedést.

Bármilyen, akár érzékeny, akár száraz és kipirosodásra hajlamos bőrrel rendelkezzen, ajánlott a használata, mivel a termék nem okoz allergiás reakciókat, nem szárít, éppen fordítva, a frissesség és kényelem érzetét nyújtja. A C-vitaminos arctisztító gél elősegíti a gyors és látható eredmény elérését.

A népi receptek szerelmesei ezt a kivonatot a pattanások és az egyéb bőrgyulladások leküzdésére használják. A teafaolaj hatékonyságának kulcsa a gazdag összetételében rejlik, amit az ISO 4730 Nemzetközi Szabvány szabályoz. Emellett több mint 100 hatóanyagot tartalmaz, amelyek egymást kiegészítve biztosítják a gyógyító tulajdonságait.

A teafaolaj fő hatóanyagai a terpin és a cineol. Ez a félelmetes névvel rendelkező mindkét anyag a szerves terpén származékok csoportjába tartozik. Mindegyikük erős baktériumölő és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Koncentrációjuk az anyagban hatalmas: a terpiné 30-50%, míg a cineolé legfeljebb 15%.

A legnépszerűbb az a termék, amelyik az elsőből a legmagasabb, a másodikból pedig a lehető legkevesebb vegyületet tartalmazza. A legoptimálisabb aránynak a 45% terpint és a maximum 5% cineolt tartják. A fogyasztóknak viszont nem kell gondolniuk a két elem pozitív koncentrációjának fenntartására. A teafaolaj gyártók gondoskodnak arról, hogy megfeleljenek a szükséges kritériumoknak.