A mandulaolaj alkalmas az érzékeny bőrre

Egyes embereknek roppant érzékeny a bőrük. Ennek köszönhetően nem képesek akármilyen készítményt használni. Köztudottan a mandulaolaj az egyik legkíméletesebb bőrápoló, ráadásul temérdek jótékony hatóanyaggal rendelkezik. Alkalmazhatja bababőrön, hiszen teljes mértékben képes táplálni az adott területet. Igazán remek hír, hogy felismerték a mandulának a jótékony hatásait és képesek olajat kinyerni belőle. A mandulaolaj bársonyosan puhává teszi a bőrt és egészségesen fog csillogni.

Alkalmas a smink eltávolítására, a ráncok feltöltésére, illetve bőrnyugtató hatása van. Pontosan ezért szokták gyulladásokra is bevetni. Szerencsére gyorsan felszívódik, ezért nem hagy maga után kellemetlen és zsíros érzést. Sőt, remekül helytáll a hajápolás terén, száraz és nehezen formálható hajkoronánál. A mandulaolaj egyszerre teszi selymessé és ragyogóvá a hajat, hiszen ellátja azt a kellő tápanyagokkal. Ahogy a legtöbb készítményt, ezt is száraz helyen érdemes tárolni, távol a napfénytől, lehetőleg szobahőmérsékleten.

A borsmentaolaj több területen alkalmazható

Amennyiben reggelente friss szeretne lenni, akkor mindenképpen ezt a terméket válassza! A borsmentaolaj garantálja a felfrissülést, nemhiába alkalmazzák a borsmentát számos egyéb területen. Kiválóan frissítő és ízletes teát lehet készíteni az említett növény leveleiből, ezért nem meglepő, hogy a szépségápolásban is felhasználják. Nyugodtan elkeverheti bármilyen bőrápoló krémbe, majd vigye fel a bőrére.

Egyszerre hűsíti és megnyugtatja az adott területet. Ellazítja az izmokat és enyhíti a fájdalmat, ezért sok esetben használják masszírozás során. A borsmentaolaj kapható teljes mértékben természetes összetevőkből. Ezáltal kizárhatja a vegyszerek szervezetbe történő bejutását. Továbbá, érdemes mindig felrázni használat előtt, mert megtörténhet, hogy egyes hatóanyagok leülepednek az üvegcse aljára. A borsmentaolaj használata diffúzoron keresztül friss légkört biztosít. Érdemes a munkahelyen is alkalmazni, hogy éberen tartsa az alkalmazottakat.