A legjobb egynapos buszos utak csokorba szedve

Ha kevés pénzből, rövid idő alatt szeretnél megismerni pompás vidékeket és csodás élményekkel gazdagodni, az egynapos buszos utak kihasználása a legjobb választás. Egy ilyen utazás során eljuthatsz híres városokba, vásárokba, részt vehetsz körutazásokon, de felfedezheted a természet ritka kincseit is.

Egynapos buszos utak sokaságára akadhatsz a különböző utazási irodák kínálatában. Számos kirándulást szerveznek mind belföldre, mind pedig külföldre. Konkrét, időhöz kötött programokkal és fakultatív időtöltéssel egyaránt.

egynapos buszos utak

Népszerű belföldi egynapos buszos utak

Nem kell órákat utaznod ahhoz, hogy gyönyörű tájakat fedezz fel vagy különleges programokon vehess részt. Hazánk is bőven tartogat látnivalókat. Ha országjárásra indulnál, az egynapos buszos utak jelentik a legjobb választást. Hová érdemes menni? Mutatjuk a leglátogatottabb magyar helységeket.

Ha szereted a jó bort és a hegyvidéket, a nagy múlttal rendelkező Tokaj-hegyalját imádni fogod. Általában körutazás keretében látogatják a környéket, borkóstolással, pincelátogatással tarkítva. Hogy ne csak a vörös nedűről szóljon a kirándulás, a vár- és múzeumlátogatás is beilleszthető a programba. Tokajban lélegzetelállító környezeti adottságai miatt megéri eltölteni egy napot. A kilátás pedig mesés.

Abban az esetben, ha a várak rajongója vagy, Tata városát mindenképpen nézd meg! Tata hazánk egyik ékszerdoboza, tele ragyogóbbnál ragyogóbb kincsekkel. Az Öreg-tó és a körbesétálható tópart közkedvelt célpont az év minden szakában. A vár pedig még tovább emeli a város fényét.

belföldi egynapos buszos utak

Amennyiben belföldi egynapos buszos utak egyikén veszel részt, ne hagyd ki Tatát és ha már ott vagy, a gyönyörű Cseke-tavat sem, a lenyűgöző angolkertjével! Ha egyszer eljössz ide, biztosan visszavágysz majd a városba. Itt gyakran szerveznek osztálykirándulásokat, de a nyugdíjas buszos kirándulások kedvelt helyszíne is.

A levendula szezon beköszöntésével Tihany és vidéke csodás élményeket tartogat. Az apátság önmagában egyedülálló látványosság, ha pedig még a levendulát is szereted, biztosan nem térsz majd haza pár csokor virág és levendulás szuvenír nélkül. A tihanyi utakat gyakran a levendulaszürettel kötik össze, amiben Te is részt vehetsz. Ha pedig learattad a növényt, a levendula házat is érdemes megtekintened.

Külföldi kiruccanás 24 óra alatt

Ha a hosszú utazás nem jelent problémát, akár külföldre is mehetsz. Külföldre legtöbbször körutazásokat, tengerparti látogatásokat, városnézéseket, bevásárló körutakat szerveznek. Mindenképpen érdemes befizetni egy ilyenre, hiszen alacsony áron megannyi felejthetetlen élményt nyújtanak. Íme, a legtutibb külföldi célpontok!

Amire életében legalább egyszer mindenkinek el kellene menni, az a híres bécsi adventi vásár. Novemberben, decemberben ide ellátogatva még inkább ráhangolódhatsz a karácsonyra, hiszen a vásár hangulata ragadós. Csodás fényeivel, egyedi kézműves termékeivel és különleges atmoszférájával annak a szívét is beragyogja majd az ünnep hangulata, aki egyébként nem is szereti a karácsonyt. Az utazást gyakran kötik össze a schönbrunni kastély meglátogatásával. Ideális utazás nyugdíjasoknak és pároknak is.

belföldi egynapos buszos utak

Ha megmártóznál a habokban és barnára sülve szeretnél hazatérni, válassz egy Lido di Jesoloba vezető utazást. A Földközi-tenger partján lévő olasz város mindent megad, amit egy vízimádó csak kereshet. Homokos tengerpart, napozóágyak, igazi olasz pizza és temérdek fagyi vár itt. Ha régóta szeretnél eljutni a tengerhez, fedezd fel Olaszországot! Sokszor Velence is megtekinthető az utazás keretében.

Egy szlovákiai körutazás során is gyönyörű városokkal és várakkal ismerkedhetsz meg. Tégy látogatást Pozsonyba, Dévénybe, ha pedig ott vagy, Vöröskő várát is nézd meg! A szlovák tájak különleges élményt nyújtanak országhatárunktól nem messze. Éppen ezért adja a régió az egynapos kirándulások egyik legkedveltebb helyszínét.

Új tájakat fedeznél fel, megismerkednél az ország és a szomszédos államok látnivalóival? Vegyél részt az egynapos kirándulásokon vagy körutazásokon! Potom áron lepheted meg magadat emlékezetes pillanatok sokaságával.