A külföldi utazások 2019-ben is változatosak lehetnek

2019-et írunk, és az utazásra több lehetőség áll rendelkezésünkre, mint valaha. A világ minden pontjára eljuthatunk repülőgéppel, busszal, vonattal vagy akár autóval is, ha nem bánjuk a hosszas vezetéseket. Sokan motorral szelnek át kontinenseket, aminek szintén nagyon jó feeling-je van. Az utazás 2019-ben ugyanolyan népszerű, mint ezelőtt, ráadásul sok applikáció és weboldal is segít minket az utak megtervezésében, továbbá utazási irodák is segítségünkre vannak, ha nem tudjuk, hogy pontosan hova akarunk menni, a büdzsé viszont fix.

Magyarok számára az utazás 2019-ben Horvátországot szokta az esetek nagy részében magába foglalni, hiszen szomszédos országról van szó, ahova pár óra alatt le lehet jutni, és lehet élvezni a tengerpart szépségét, a horvát falvakat, továbbá a szomszédos kultúrát is. Hova érdemes manapság menni Horvátországon belül?

A mediterrán régió egyik igazi gyöngyszeméről van szó, mely tele van látványosságokkal, antik hagyatékokkal, szép városokkal és olyan különlegességekkel is, mint Feštini falucska mellett található Festini barlang, melyben csodálatos cseppkövek találhatók, ráadásul természeti kincsekben is gazdag ez a térség. Sok felszín alatti vízfolyamot csodálhatunk meg a barlangrendszerben és környékén, melyeknek csobogását már a barlangba belépve is lehet hallani. Az évmilliók során kisebb-nagyobb tavacskák és egészen lenyűgöző cseppkőképződmények is létrejöttek, melyek közül nem egy külön nevet is kapott, mint például a Varázsló kalapja, Bábel tornya és a Denevérszárny.

Az utazás 2019-ben sokak számára ilyen eldugott helyek felfedezéséről szól, és Horvátország remek úti cél, ha különleges dolgokat akarunk látni. A tengernek van számos nem beépített része, ahol élvezhetjük a természet igazi jellegét, továbbá kikapcsolódhatunk egy kicsit anélkül, hogy mások zavarnának minket. Ki tudja, lehet, hogy megtaláljuk a tökéletes zugot a tengerparton, ahova évekig visszamehetünk! Utazás 2019? Irány Horvátország! Vagy a világ bármely pontja. A lehetőségek végtelenek.