A költséghatékony fűtési megoldás a kondenzációs kombi kazán

A kondenzációs technika egy viszonylag új, ugyanakkor egyre jobban elterjedő fogalom a tüzeléstechnikában. A 80-as években jelent meg, amikor még szinte luxus terméknek minősült, mára azonban bárkinek elérhetővé vált. A kondenzációs kombi kazán működési alapelve az, hogy az égés során képződő víz kondenzvíz formájában lecsapódik és elvezetődik.

A kondenzációs kombi kazán minden esetben zárt égésű és a távozó füstgáz hőmérséklete is jóval alacsonyabb, mint a hagyományos gázkazánok esetén. A kondenzációs kombi kazán előnye, hogy nemcsak kevesebbet fogyaszt, de sokkal kevesebb a károsanyag kibocsájtása és hosszabb életű is a társainál. Ez a modern kazán tökéletes megoldás akár padló és falfűtés esetén is, míg a kombi elnevezés arra utal, hogy használati meleg víz előállítására is alkalmas készülék.

Olcsó és környezetbarát a vegyestüzelésű kazán működése

A mai magas energiaárak mellett érdemes körülnézni a költséghatékonyabb fűtési megoldások között is. A vegyestüzelésű kazánról elmondható, hogy napjaink egyik leghatékonyabb fűtési rendszere, amely szinte bármilyen szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethető, akár a környezetünkben található növényi hulladékkal is.

Mivel környezetbarát és olcsóbb a gázfűtésnél, remek fűtési alternatívát jelenthet azoknak, akik előtérbe helyezik a megújuló energiaforrások használatát. A vegyestüzelésű kazán működése rendkívül egyszerű, szakmai tudás hiányában is könnyen és biztonságosan üzemeltethető. Mivel ezek a kazán típusok igen ritkán hibásodnak meg, a vegyestüzelésű kazán működése hosszútávon igazi befektetéssé változtatja a berendezés megvásárlását.