A készségfejlesztő játékok titokban a tanulásról szólnak

A gyermekek élete mindig móka és kacagás, de ezt okosan is irányíthatjuk. A készségfejlesztő játékok egészen kicsi kortól használhatóak, miközben a család legfiatalabb tagjai anélkül tanulnak, hogy észrevennék. Eleinte kezdhetünk a formákkal, ami nemcsak a logikát, hanem a kézügyességet is javítja, utána pedig áttérhetünk a világot érintő dolgokra.

A legkisebbek nagyon szeretik a zenélő, villogó dolgokat, de olyan játékot is vehetünk, amivel megismerhetik az állatokat, a hangjukat, így további ismereteket sajátítanak el. Utána ott vannak a feladatlapok, bár eleinte kezdhetjük a matricákkal. Itt azt kell megtanulniuk, hogy miként tudják a matricát leszedni a lapról, utána pedig játszhatnak azzal, hogy hová teszik.

Ilyenkor kár lenne egy patront követni, inkább engedjük, hogy saját maguk kísérletezzenek. Hiszen nem az iskolában vagyunk és a készségfejlesztő játékokkal úgy tanulhatnak, hogy nem érzik a tanulás kesernyés ízét. Ha gondoskodunk róla, hogy a feladatok kacagással járjanak, akkor nagyon várják majd a foglalkozást.