A kamerás csővizsgálat kideríti hol a gond

Az eldugult lefolyócsövek sok bosszúságot okoznak a lakások és házak tulajdonosainak, különösen, ha nem egyértelmű az elakadás helye. A kamerás csővizsgálat bevetése feltárja, hogy hol van a gond és megmenti a tulajdonost, de a szerelőket is attól, hogy feleslegesen kelljen falat bontani vagy órákat annak felderítésével tölteni, pontosan hol záródott el a cső.

A kamerás csővizsgálat azt is kideríti, hogy mi okozza a problémát. Sajnos az utóbbi években a leggyakrabban a különféle törlőkendők a ludasak, esetleg a bedobott betétek, pelenkák, amelyek nem bomlanak le a víz hatására, hanem dugót képeznek a csőben.

Noha ezeken mind fel van tüntetve, hogy melyiknek hol a helye, ezt sokan figyelmen kívül hagyják. A kamerás csővizsgálat után már csak az marad hátra, hogy a megfelelő módon eltávolításra kerüljön a dugulást okozó anyag. Ennek lehet kémiai megoldása, de gyakran fizikailag lökik ki a dugót. Természetesen a falbontás az utolsó lehetőség, ami a legnagyobb munkával jár, de néha ez is szükséges.