A fülbevalók erősítik a nőiséget

Az őskorban eme ékszerformának mágikus erőt tulajdonítottak és nemcsak a nők, hanem a férfiak is viselték. A fülbevalók szerepe a különböző történelmi korokban változott és mára már leginkább a nőké a viselés joga, de persze a misztikusság érzése maradt.

Hiszen, ha egy hölgy ilyet vesz fel, különlegesnek érzi magát. Manapság már számos fajtája van a fülönfüggőnek és létezik olyan is, hogy nem szükséges hozzá a fúrt fül sem.

A fülbevalók a testmódosítás egyik legrégebbi formái, még Tutanhamon fáraónak is lyukas volt a füle, láthatóan ilyen ékeket hordott. A sírjában is leltek ezekből, volt pici kerek formájú, nagyobb karikaforma és lógós, nehezebb fajta is, amit színekkel díszítettek. Ha meg akarjuk lepni magunkat ilyen füldísszel, akkor mindig olyat válasszunk, ami éppen az akkori alkalomhoz illik.

Már csak a fülbevalók látványa is melegséggel önti el a női szívet! Tehát, ha ilyesmit szeretnénk ajándékozni, akkor is kitűnő választás. Csupán annyit kell tennünk, hogy meglessük a kiszemelt milyen stílust szeret.