A festett üveg varázsa

A festett üveg hangulatossá teheti a lakást
A festett üveg hangulatossá teheti a lakást

Lakásunk egyedibbé tételéhez gyakran használjuk a nagy és fényes üvegfelületeket. Sok esetben nem elégszünk meg azzal, hogy átlátszó vagy mintás felületek díszítsék az otthonunkat, hanem különböző festett üveg árnyalatokat is felhasználunk.

A színek nagyon jó hatással vannak az emberre. Vannak, akik jobban kedvelik a meleg színeket, mint például a piros vagy a sárga, de vannak, akik a hideg színeket részesítik előnyben, mint a zöld vagy éppen kék.

Ahogyan bármilyen színre, tetszésünk szerint lefesthetünk nagy felületeket, mint például falakat vagy ajtókat, úgy a festett üveg esetében is saját ízlésünknek megfelelően dönthetjük el, hogy milyen színárnyalatot választunk.

Számolnunk kell olyan tényezőkkel, hogyha festett üveg felhasználásával ajtót vagy falat építünk a lakásba, akkor a rajta keresztülhaladó fény, ami majd betölti a szobát, olyan színű lesz, mint az adott felület. Természetesen minél nagyobb és egyedibb a festett üveg, annál drágább lehet, hiszen az előállítás bonyolultabb és komolyabb szakmunkát igényel.