A fehér rum a tökéletes koktél alapanyag

A rum eredete több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza, a kalózok és tengerészek kedvenc italaként vonult be a köztudatba. Azonban azóta sem vesztett a népszerűségéből, egyes típusoknak egyre nagyobb hagyománya van akár tisztán, akár koktél alapanyagként fogyasztva. A rum sokféle változata ismert, és mindegyik más-más ízvilágot képvisel.

A fehér rum a kalózok itala, hajdanán az olcsó előállítása miatt szinte bárkinek elérhető volt. Az első desztillálás Ponce de Leon nevéhez fűződik, a fehér rum megálmodója azonban Don Facundo Bacardi volt, aki az 1850-es években felkarolta és újragondolta az addig jellemzően durva és zavaros nedűt.

A kitartó kísérletezése a cukornáddal meghozta az eredményét, ugyanis megszületett a fehér rum, a melaszból kinyert tiszta, áttetsző és zamatos ital. A fehér rum számtalan felhasználási lehetőséget kínál, így mindenki megtalálja a kedvére való és hangulatához leginkább passzoló változatot. Legyen akár tisztán vagy jégre töltve, de long drink vagy koktél alkotóelemeként is garantáltan feldobja az estét.