A csíkos öltöny hagyományos férfi ruházat

Férfi ruházat
Férfi ruházat

Egy magára valamit is adó férfi mindig odafigyel az öltözködésére, hogy az alkalomhoz illő viseletben jelenjen meg, bárhová is vezet az útja. Az öltöny igen elegáns férfi ruházat, legyen az a legelterjedtebb sötétkék vagy szürke, netán csíkos darab.

A szürkéről az üzletemberek egyenruhája ugrik be mindenkinek, ugyanis ha nincs kombinálva például egy színes, divatmintás nyakkendővel vagy egyéb kiegészítővel, viselője túl komoly, megközelíthetetlen ember benyomását keltheti.

A szürke öltöny felsőjét vagy nadrágját már nehezebb külön használni, de a feketével és fehérrel ezek is ugyanúgy passzolnak, mint bármi más. A férfi ruházat másik jelképe a csíkos öltöny. A függőleges csíkozás (ha a zakó egysoros) mindig magasabbnak láttatja az embert, karcsúsítja viselőjét.

A csíkos öltöny, fehér pólóval jó választás például egy baráti összejövetelre, de a csíkos ing, csíkos öltöny kombinációt kerülni kell! A modern öltönyök olíva-zöld vagy barna, divatos kelméből szabott darabok. Nemcsak az öltönyök tartoznak a férfi ruházat kategóriába, hiszen a termékpaletta igen változatos.