A cserepeslemez kiváló mindenféle tető fedéséhez

A tetőfedés hagyományosan leginkább cserép felhasználásával történt. Napjainkban az érdeklődők rendelkezésre áll a korszerű és igen jó tulajdonságokat magának mondható cserepeslemez is, ami acélból készült és imitálja a cserepek formáját. Leginkább lakossági felhasználásra van tervezve, de sikeresen alkalmazható mezőgazdasági vagy ipari épületeknél is.

A cserepeslemez beszerzésével a költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, mivel igen kedvező az ára. További előnye, hogy egy tábla súlya mindössze 4,5 kilogramm, ennek köszönhetően nem fogja megterhelni a tetőszerkezetet, ami ezáltal tízszer könnyebb lesz, mint a klasszikus változatok.

Emellett igen tartós is, a lemez mindkét oldala horganyzott és rendelkezik egy poliészter bevonattal, ami ellenállóvá teszi az időjárás viszontagságaival szemben. A vastagsága 0,4 illetve 0,5 mm, ami a fizikai erőhatásoknak is ellen tud állni. Kérhető a belső oldalára antikondenzációs filcréteg is. A kívánt méretekben előállított cserepeslemez lapok beszerzésével a tető kivitelezése is igen egyszerű lesz.