A bourbon whiskey rövid története

A whisky tipikusan olyan ital, amit egy fárasztó nap után egy kis jéggel nagyon jólesően lehet fogyasztani. Ennek a nedűnek több változata van is. Az egyik a híres bourbon whiskey, az amerikai fajta, amelyik egy hordóval érlelt desztillált alkohol. Ezt főként kukoricából készítik. A bourbon whiskey neve a francia Bourbon-dinasztiából származik.

Azonban a szakemberek nem tudják pontosan, hogy kitől is kapta a nevét. Sokan úgy hiszik, hogy vagy a Kentucky-i Bourbon megye vagy a New Orleans-i Bourbon Street ihlette ezt. Ugye mind a kettő a dinasztiához kötődik, ezért teljesen logikus, hogy a kettő közül az egyik adta a bourbon whiskey nevét.

Ezt a whiskeyt a 1700-as évek elejétől párolják, azonban ezt a megnevezést csakis az 1850-es évek elején kezdték alkalmazni. Habár a bourbon whiskey elkészíthető az Egyesült Államokban akármilyen megyében, városban vagy államban, az tény, hogy a hozzáértők és sokan mások, ennek a hallatán a déli államokra gondolnak, azon belül is Kentuckyra. Ez az egyedülálló ital számtalan hazai boltban és internetes áruházban is megvásárolható.